Kapr

Kapr a la Frk

V září 1979 bylo vydáno zvláštní číslo Modřanského zpravodaje, které bylo celé věnováno 15. výročí založení Místní organizace Českého rybářského svazu. Toto číslo přineslo nejen informace o práci našich rybářů, ale mimo jiné i v té době populární recept na úpravu kapra a la Frk. S tímto receptem, který byl v roce 1979 ve výše zmíněném zpravodaji publikován, Vás nyní doslova seznámím :

Tolikrát a od tolika lidí jsme na tento recept od Mirka Frka slyšeli chválu, že nám to nedalo, vzali jsme tužku a tuto modřanskou specialitu zaznamenali i pro Vás. Ačkoliv to tedy není recept nikterak nový, zde má svoji premiéru :

Tedy za prvé , nejdříve musíme mít kapra, kterého očistíme a od těla ryby oddělíme hlavu a ocas. Rozdělíme na porce které osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme na obou stranách rozetřeným česnekem, kterým rozhodně nešetříme ! Dále jednotlivé porce posypeme směsí z pálivé papriky a grilovací směsí, kari kořením či indickou směsí. Dáme na pekáč, na který společně přikládáme zeleninu, konkrétně rajčata, papriku, cibuli a okurku. Pečeme v troubě na oleji. Nakonec vše ochutíme citronem.
A  co je při tom hlavní věcí ? Pošlete manželku nakupovat nebo k sousedce, teprve pak budete mít na všechno dostatek klidu !

Recept pro Vás zapsal a Dobrou chuť Vám přeje !

A. Flieger
Místopředseda organizace  MO – ČRS